(Ilustración de Lina Dudaite)

jueves, 29 de diciembre de 2011

2012. Diguem prou amb responsabilitat! | HORTUS APRODISCAE - Projecte agroalimentari ecològic de l’Associació APRODISCA

2012_prou.jpg (150×100)

Comença l’any 2012, i lluny de  formular desitjos idealistes que de vegades queden diluïts per què els donem per impossible, enguany volem transmetre una crida real, tocant de peus a terra.
Gandhi va dir: “Sigues tu el canvi que vols veure al món”. No hi ha prou en queixar-nos sobre com funciona la societat quan nosaltres tenim part de la responsabilitat. I és que de vegades no som conscients de que tenim un gran poder per canviar les coses a través del nostre consum. En el nostre dia a dia, prenem desenes de decisions que poden canviar el món: Què comprem? A qui? Per què?
Dins l’actual sistema capitalista despietat on tot s’hi val, per ser guanyador han d’haver perdedors, per ser ser ric han d’haver pobres, per ser malgastador han d’haver explotats. I molts ja comencen a veure espantats com estan canviant les tornes... És doncs un moment perfecte per canviar d’actitud i dir PROU, que potser encara hi som a temps.
PROU a la fam. Més de 925 Milions de persones passen gana a la terra degut principalment al model econòmic imperant on es dona prioritat als diners enlloc de la vida i es porta a terme l'especulació en el mercat alimentari.
PROU a la destrucció del nostre planeta i dels demès animals que hi viuen.
PROU a una indústria alimentaria capaç de posar en risc la nostra salut per aconseguir més beneficis econòmics.
Diguem PROU però no ens quedem de braços plegats, passem a l’acció i consumim amb responsabilitat:
  • No treballem amb les empreses ni les entitats bancàries que inverteixin en el negoci brut de l’especulació alimentària… I recolzem aquelles organitzacions amb finalitats ètiques.
  • Comprem productes d’una indústria i una agricultura local, sostenible i respectuosa amb el medi ambient, amb les persones i els animals.
  • Exigim només productes transparents per als consumidors: Hem de saber què conté i d’on ve allò que mengem, i hem de poder escollir productes lliures de transgènics i de pesticides.
Aquest any 2012 pot ser l’inici d’un canvi positiu…

No hay comentarios:

Publicar un comentario